Gårdsferie på Hjørgunn

I sommerferien får barna mulighet til å være aktive med lek og morro sammen med dyra på gården. I fjøset blir det mye stell og kos med både sau og lam, kaniner, høner, ender og ikke minst ponnier. I stallen og ridehallen blir det hest & stell med ridning på stor hest. Sommerferie på Hjørgunn gård byr på gode barndomsminner i fellesskap med andre barn.

Stell og aktivitet med hest

Hest er en av våre yngste husdyr og en stor del av vår historie og norsk kulturarv. Gjennom uka får barna blir godt kjent med hestene på gården, de ulike rasene, deres historie og hestens betydning gjennom tidene.

 

Noe av det barna får lære om er:

– Hvordan de steller og klargjør hestene til ulik bruk.

– Bli kjent med utstyr som kan brukes til hestene.

– De får øve på å kjøre hest og vogn.

– Ri i skritt på stor hest. Det er et nybegynner-stadiet hvor barna lærer det grunnleggende med hvordan holde i tøyler, få hesten til å gå og stoppe, samt styre hesten.

– Leietrening

– Hvordan være i lek sammen med hesten.

Gårdsarbeid

Barna får mulighet til å være gårdsarbeidere og hjelpe til med enkelt gårdsarbeid. De vil lære om våre norske husdyr som bor i fjøset, og hestene i stallen. Hver dag er de med på å stelle, mate og kose masse med dyrene. Mestringsopplevelsen er sentral, og aktiviteter og oppgaver tilpasses hvert enkelt barn.

Vennskap

Barna samles i grillhytta som er basen. Her får de tid til å bli kjent, dele opplevelser, undre seg og stille spørsmål.  Ferieuken er lagt opp til fellesskap med mye sosialt samvær med mulighet vennskap.

 

Andre aktiviteter

 

Lek og morro

Sosialt samvær med tradisjonelle norske gårdsleker.

Lunsj

Vi samles i grillhytta/kaféen og koser oss med dagens måltid.

Samling på tunet

Fritid hvor barna får tid til å vandre på tunet, reflektere, undre seg og være i vennskap med de andre barna. Hver dag servers det frukt.

Se fullt program for hele uken her

Sommerferie 2024

Barn 7-12 år

 09.00 – 15.00  alle dager

Pris enkeltdager

KR649inkludert måltider

Pris hel uke

KR2590inkludert måltider

Minner fra uke 26

Minner fra uke 26